Αντώνης Μανίκας

Οικονομικός & Εμπορικός Σύμβουλος​

Γεννήθηκε το 1960 στον Χολαργό και είναι παντρεμένος από το 1990. Είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ (Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων).

Ξεκίνησε το 1979 την επαγγελματική του καριέρα στον ιδιωτικό τομέα εργαζόμενος σχεδόν 30 χρόνια σε αυτόν. Στην πορεία, ανέλαβε αρκετές διευθυντικές θέσεις και θέσεις ευθύνης στο χώρο των πωλήσεων, τα εμπορικά τμήματα και την διαφήμιση, ιδίως σε μεγάλες επιχειρήσεις των MEDIA.

Από το 1989 μέχρι σήμερα διατηρεί το δικό του γραφείο, ως Οικονομικός & Εμπορικός Σύμβουλος.

Ενεργός Πολίτης από 16 χρονών, είχε μέχρι σήμερα συνεχή πολιτική και κοινωνική δράση στον Χολαργό έχοντας σχετική αρθρογραφία σε τοπικές εφημερίδες και blogs.

Η πολιτική και κοινωνική του δράση ξεκίνησε από την Νεολαία ΠΑΣΟΚ το 1976.

Συνέχισε το 1989 ακολουθώντας τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση στο Ε.Ρ.Κ “Ελληνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα’’ μέχρι που απεβίωσε, έχοντας εκλεγεί και στην 12μελή Εκτελεστική του Γραμματεία.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Παπάγου –Χολαργού με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “8 Προτάσεις” και παράλληλα εντάχθηκε – μόλις δημιουργήθηκε – στο “Ποτάμι”, στην αρχή σαν απλός εθελοντής και αργότερα σαν μέλος της ΜΕ.ΣΥ.Α.

Τα τελευταία 5-6 χρόνια δραστηριοποιείται σαν ενεργός πολίτης στο Καρπενήσι, έχοντας εγκατασταθεί μόνιμα στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, τόπο καταγωγής της συζύγου του.

Στις Δημοτικές εκλογές του Μάιου 2019, εκλέχτηκε Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρικέλλου του Δήμου Καρπενησίου και συνεχίζει την δράση του και από την επίσημη θέση του αιρετού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.