Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πολιτική και Κοινωνική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Έκανε την άσκησή της στην έδρα της Ουνέσκο στο Παρίσι.

Ως υπότροφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε στον Τύπο και στην τηλεόραση ως συντάκτρια εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ρεπορτάζ.

Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών συμμετείχε σ’ ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο χώρο της Πολιτικής Επικοινωνίας και της Πολιτικής Κοινωνιολογίας – ειδικότερα στον πολιτικό λόγο, την τοπική επικοινωνία, τη δημόσια δράση και τη μεθοδολογία ανάλυσης μηνύματος.

Έχει διδάξει στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο θεωρία της σύγκλισης των Μέσων και παραγωγή περιεχομένου στα Νέα Μέσα. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας και Σχεδιασμού. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.