Πάνος Μπιτσαξής

Δικηγόρος

Ο Πάνος Μπιτσαξής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα Μπράβου-Μπιτσαξή. Έχει δύο γιους, τον Βαγγέλη, δικηγόρο Αθηνών και τον Νίκο, χρηματοοικονομικό αναλυτή. Έχει δύο εγγονούς, τον Πάνο και τον Μανώλη. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών.

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1981. Σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στην Σχολή Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία. Είναι γνωστός στον χώρο της ποινικής δικηγορίας από τη συμμετοχή του σε δίκες που απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη.

Είναι, επίσης, γνωστός από σημαίνουσες υποθέσεις τις οποίες υπερασπίστηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από το 1981 είναι επικεφαλής δικηγορικού γραφείου, το οποίο ασχολείται με υποθέσεις σε όλο το φάσμα του δικαίου. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γ.Α. Μαγκάκη, σε θέματα νομοθετικής πολιτικής, Πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, Γενικός Γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Mέχρι την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού, διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Έχει αρθρογραφήσει συστηματικά στον τύπο και σε έγκυρα διαδικτυακά sites και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί στον επιστημονικό τύπο. Έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένα την χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε Διεθνείς Οργανισμούς. Έχει διδάξει ποινικό δίκαιο ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας.