Ζέππος Γαλανός

Ζέππος Γαλανός
Εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων

Ο Ζέππος Γαλανός τα τελευταία χρόνια κατέχει την θέση του Υπευθύνου ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων για εταιρείες συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη, εξηπηρετώντας ένα μικρό μεν αλλά με μεγάλη διαφοροποίηση γκρουπ εταιρειών που σχετίζεται κυρίως με τους τομείς της ναυτιλίας και ενέργειας.

Στην πολυετή πείρα του έχει αναλάβει αρκετές θέσεις, ενώ αυτή την στιγμή τα καθήκοντα και οι ασχολίες του αφορούν κυρίως θέματα εκπαίδευσης προσωπικού σε θέματα ασφάλειας, προσαρμογής σε κανονιστικά πλαίσια και νομοθεσίες όπως GDPR και ISO 27000, διαχείρησης εταιρικού ρίσκου καθώς και ασφάλειας δεδομένων. Ταυτόχρονα, για πολλά χρόνια έχει διατελέσει part-time καθηγητής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) σε τομείς όπως knowledge management, IT service management, business process innovation και electronic document management & workflow.

Είναι κάτοχος Bachelor σε Computer Information Systems απο το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και μεταπτυχιακού BSc σε Business Information Innovation απο το Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT), ενώ αυτή την στιγμή ολοκληρώνει Μaster σε Cyber Security απο το Rochester Institute of Technology (RIT).