1. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

8 σημαντικές παρεμβάσεις για τα ελληνοτουρκικά

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Στα μεγάλα ερωτήματα ενός «θερμού καλοκαιριού» προσπάθησαν να απαντήσουν Πανεπιστημιακοί, πρέσβεις, δημοσιογράφοι και μελετητές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο του Ποταμιού “Π² – Πρόοδος στην Πράξη” που συνεχίζει να παρεμβαίνει τολμηρά στην δημόσια ζωή, συζητήθηκαν όλα όσα ζούμε σήμερα στο Αιγαίο, στην Κύπρο και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Τι πραγματικά θέλει η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Κύπρο; Η Μεγάλη Τουρκία είναι η συλλογική φαντασίωση των γειτόνων μας ή είναι το τελευταίο μεγάλο κόλπο του Ερντογάν; Ποιος είναι ο ρόλος της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ρωσίας στην «αντιπαράθεση» Τουρκίας – Ελλάδας; Πόσο διαφορετικές είναι οι πεποιθήσεις και τα θέλω του τουρκικού λαού από αυτά του ελληνικού;

Ήταν μερικά από τα θέματα, πάνω στα οποία τοποθετήθηκαν οι:

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που κράτησε πάνω από δύο ώρες τον λόγο από το κοινό πήραν μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Λιάκουρας, αν. Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών πανεπιστημίου Πειραιώς  και ο Κύπριος σκηνοθέτης, Χρήστος Ζάνος.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη και προλόγισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη το βράδυ στο Polis Art Cafe, πάνω από την Στοά του Βιβλίου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”3314,3315,3316,3317,3318,3319,3320,3321,3322,3323″ img_size=”large” onclick=””][/vc_column][/vc_row]