Οι καιροί που αντιμετωπίζει ο κόσμος και, κατ’ επέκταση, η χώρα μας, είναι ιδιαίτερα δύσκολοι. Μετά από μία παρατεταμένη κρίση και δυσπραγία σε σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ενέσκηψε ξαφνικά, μία τεραστίων διαστάσεων και εξαιρετικά επικίνδυνη πανδημία. Ένας  άγνωστος, ιδιαίτερα μεταδοτικός και επιθετικός κορωνοϊός που με αστραπιαία ταχύτητα κατέστη παγκόσμια απειλή καταλαμβάνοντας εξ απήνης τη διεθνή κοινότητα, εξαντλώντας τα συστήματα υγείας των χωρών και βρίσκοντας απροετοίμαστη και αμήχανη την ίδια την επιστήμη.

Τα σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν προκειμένου να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, την επέκταση της επικίνδυνης και ύπουλης αυτής νόσου, δεν μπορούν ωστόσο να αντιμετωπίσουν τον φόβο, την ανησυχία, τον προβληματισμό και την μοναξιά που νοιώθουν τόσοι και τόσοι συνάνθρωποί μας, πολλοί απ’ τους οποίους, είτε λόγω συνθηκών, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω οικονομικής δυσχέρειας, δεν έχουν από πουθενά να πιαστούν, ούτε σε χέρι βοηθείας να προσβλέπουν. Πολλοί  δεν έχουν καν ένα άνθρωπο δίπλα τους να πουν μία κουβέντα, να ακούσουν έναν λόγο παρηγοριάς και υποστήριξης. Αλλά και τόσο δύσκολα να μην είναι για κάποιους τα πράγματα, είναι ανάγκη να πάρουν χαρά συνομιλώντας με κάποιον που να έχει να τους πει κάτι…

Αυτές τις ώρες, για αυτούς τους ανθρώπους, δύο μόνο πράγματα μπορεί να σταθούν βάλσαμο στον πόνο και στην αγωνία τους: Η αρωγή και η αλληλεγγύη.

Θεωρούμε υπέροχη την ιδέα και την πρωτοβουλία του milame όπου μία σειρά από ευγενείς, επώνυμους ανθρώπους έρχονται σε επαφή με μοναχικούς ανθρώπους που διψούν για ανθρώπινη επαφή. Την προωθούμε μέσα από την ιστοσελίδα μας, την στηρίζουμε και την ενισχύουμε με τους ανθρώπους και τους επιστήμονές μας προσπαθώντας να νοιώθουν όσο γίνεται περισσότεροι, όσο γίνεται λιγότερο μόνοι!